Зелена кава
Меню сайту
Популярні статті
 Вагітність по тижнях
Правда про зелену каву
Шкода зеленої кави
Кава для схуднення
Зелена кава для схуднення: як вона діє
Як приготувати зелену каву
Користь зеленої кави
Як приймати зелену каву
Екстракт зеленої кави
Чим корисна зелена кава
Як пити зелену каву
Склад зеленої кави
Інструкція до зеленої кави для схуднення
Протипоказання до зеленої кави для схуднення
Відгуки лікарів про зелену каву
Протипоказання до зеленої кави
 Як підтягнути груди
Головна » Зелена кава » Хороша зернова та смажена кава
21:43

Хороша зернова та смажена кава

Хороша зернова кава - основа бездоганного напою, яка подарує позитивні емоції на початку дня, зробить дружньою і теплою атмосферу ділової зустрічі, надасть сил після роботи.

Тільки свіжообсмажені кавові зерна перетворюються на смачну і ароматну каву. Сьогодні багато компаній реалізують зернові бленди і моносорти. Як вибрати серед такого широкого асортименту по-справжньому хороший продукт?

Перше, на що варто звернути увагу при купівлі зерен - це сорт кави. У світі вирощують всього два типи кавових дерев - арабику і робусту. Арабика - високогірний різновид, краще всього росте у вологому тропічному кліматі. Особливість її сортів - яскравий, насичений аромат. Робуста - низовинний невибагливий тип, добре переносить жару і посушливий клімат. Зерна, зняті з робусти, відрізняються підвищеним вмістом кофеїну. Таку зернову каву використовують для створення міцного напою з помітною гіркуватістю.

Вкусо ароматичні властивості залежать не лише від виду рослини, але і від умов його культивування : вологості, температури, складу грунту. Зернова кава плантації, як хороше вино, залежно від року збору урожаю має індивідуальний неповторний букет. В той же час можна виділити загальні риси, властиві усім продуктам, вирощеним в цій місцевості. Приміром, мексиканська кава має м'який смак, ефіопські - приємну солодкість і шоколадні нотки.

Натуральна смажена кава

Натуральна смажена кава має унікальний колір, смак і аромат, які залежать від технології обсмажування. Температуру вибирають залежно від бажаної міри обробки зерен. Процес необхідно строго контролювати, оскільки в цей час утворюються особливі хімічні сполуки, змінюється вміст води і кислот. На те, яким буде готовий напій, також впливають спосіб приготування, температура і склад води. Для приготування напоїв використовують тільки смажену каву.

Існує декілька видів по мірі обсмажування натуральної кави. Прийнято виділяти наступні:

1. Світле обжарювання - кава обсмажується до світлокоричневого(горіхового) кольору, в результаті отримують висококислотну каву "скандинавського" обжарювання, ир

2. Середнє обжарювання - напій із зерен такої обробки дуже ароматний, в смаку з'являються ягідні і фруктові ноти, які приємно відтіняють кислинку; одна з технологій обсмажування - віденська, така, що дає насичений смак з солодким відтінком

3. Темна обжарка- колір смажених зерен стає темно-коричневим, майже чорним, вони покриваються масляною плівкою; фахівці виділяють італійське обжарювання, що дозволяє отримати присмак шоколаду і карамелі, максимальну солодкість, французьку, - більше гіркий смак, і, нарешті, мексиканську - гострий і терпкий, такий, що дає дуже міцний напій.
Категорія: Зелена кава | Переглядів: 2165 | Тегі: зернова кава, хороша кава, смажена кава | Рейтинг: 5.0/1

Популярні статті: