Зелена кава
Меню сайту
Популярні статті
 Вагітність по тижнях
Правда про зелену каву
Шкода зеленої кави
Кава для схуднення
Зелена кава для схуднення: як вона діє
Як приготувати зелену каву
Користь зеленої кави
Як приймати зелену каву
Екстракт зеленої кави
Чим корисна зелена кава
Як пити зелену каву
Склад зеленої кави
Інструкція до зеленої кави для схуднення
Протипоказання до зеленої кави для схуднення
Відгуки лікарів про зелену каву
Протипоказання до зеленої кави
 Як підтягнути груди
Головна » Зелена кава » Протипоказання до зеленої кави
00:15

Протипоказання до зеленої кави

Протипоказання до зеленої кави іноді змушують деяких людей, що входять до групи ризику, відмовитися від улюбленого напою. Краще профілактика, ніж лікування, та ще із-за неуваги до власного здоров'я.

Дозволити собі пити каву і кавові напої у великих кількостях можуть тільки ті, у кого немає проблем із здоров'ям. Отже, які протипоказання до зеленої кави для схуднення?

Вагітні і годуючі жінки завжди мають обмеження в плані призначення і прийому будь-яких препаратів, у тому числі різних напоїв. Не є виключенням і зелена кава, яка цій категорії осіб можна споживати тільки після попередньої консультації з лікарем. У вагітних на пізніх термінах підвищення загального тонусу може спровокувати скорочення матки і у результаті привести до передчасних пологів. Тому протипоказання до зеленої кави включають вагітність і лактацію.

Також в протипоказання до зеленої кави входять хвороби серцево-судинної системи: аритмія, гіпертонія, стенокардія. Крім того, протипоказаннями до зеленої кави є глаукома або підвищений внутрішньоочний тиск. Якщо регулярно перевищувати дозування кофеїну, це може викликати розрив судин усередині хворого ока і привести до сліпоти. Для гіпертоніків не має принципового значення, наскільки виражено перевищення дози кофеїну в споживаному напої.

У них різко підскакує артеріальний тиск, збільшується частота сердечних скорочень, з'являється відчуття нестачі повітря і духоти. Людина в такому стані може навіть втратити свідомість.

Прийом медикаментів і індивідуальна непереносимість також відносяться до групи протипоказань для споживання зеленої кави. Активні речовини, що містяться в зеленій каві, можуть чинити протилежну дію по відношенню до діючих компонент і призводити до сонливості або, навпаки, безсоння, притуплювати швидкість реакції і знижувати концентрацію уваги. Зелена кава не має сечогінної дії, на відміну від зеленого чаю, зате може спровокувати діарею.

Тому украй небажано споживати зелену каву особам, що мають проблеми з ШКТ, особливо синдром роздратованого кишечника.

Попри те, що в зеленій каві кофеїну менше, ніж в чорній, постійне передозування зеленої кави призводить до погіршення психічного стану - з'являється безсоння, дратівливість, тривожно-недовірливий настрій або депресія. Тому рекомендується обов'язково дотримуватися вимог до дозування і способу приготування улюбленого багатьма напою. Користь і шкоду зеленої кави обдумайте добре перед її прийомом.


Категорія: Зелена кава | Переглядів: 2954 | Тегі: зелена, протипоказання, кава | Рейтинг: 0.0/0

Популярні статті: