Зелена кава
Меню сайту
Популярні статті
 Вагітність по тижнях
Правда про зелену каву
Шкода зеленої кави
Кава для схуднення
Зелена кава для схуднення: як вона діє
Як приготувати зелену каву
Користь зеленої кави
Як приймати зелену каву
Екстракт зеленої кави
Чим корисна зелена кава
Як пити зелену каву
Склад зеленої кави
Інструкція до зеленої кави для схуднення
Протипоказання до зеленої кави для схуднення
Відгуки лікарів про зелену каву
Протипоказання до зеленої кави
 Як підтягнути груди
Головна » Зелена кава » Протипоказання до зеленої кави для схуднення
23:58

Протипоказання до зеленої кави для схуднення

Читаючи статті про зелену каву, ми нерідко знаходимо в них слова про її користь. Давайте спробуємо з'ясувати, чи існують протипоказання до зеленої кави для схуднення?

Зелена кава - тонізуючий напій. Чашка, випита з ранку, надає нам бадьорості, підвищує працездатність. Чай і кава у своєму складі мають однакову кількість кофеїну, але реакція організму на каву сильніша. Це пов'язано з тим, що адеїн і тонін, що містяться в чаї, зменшують дію кофеїну.

Незважаючи на усі позитивні відгуки і схвалення на адресу кави, слід враховувати, що кофеїн - це рослинний алкалоїд і у великих дозах є отрутою. У невеликих дозах він чинить тонізуючу дію на нервову систему, у великих - пригноблююче. Одноразовий прийом кави повинен містити не більше 0,25 г кофеїну (це приблизно 1,5-2 чайних ложки меленої кави).

Необхідно відмітити, що дія зеленої кави буває різною, все залежить від індивідуальних особливостей нервової системи людини. У одних людей від однієї чашки напою починає скажено битися серце, у інших підвищується нервова збудливість і з'являється безсоння, у третіх, навпаки, розвивається сонливість. Тому необхідно спостерігати за реакцією свого організму на дію зеленої кави і коригувати її прийом. Так, у разі безсоння остання чашка напою повинна випиватися за 6 годин до сну.

Але є і серйозніші протипоказання до зеленої кави для схуднення, здатної викликати різні побічні ефекти.

Строго протипоказаний прийом будь-якої кави при глаукомі, оскільки вона підвищує внутрішньоочний тиск.

Оскільки гіпертонія - це проблема усіх літніх людей, лікарі рекомендують їм утримуватися від прийому кави, особливо зеленої. Адже в неї зміст кофеїну більший.

Серйозним протипоказанням до зеленої кави для схуднення являється емоційна нестабільність. Збуджений стан після прийому кави зберігається біля 3-х годин і може викликати дискомфорт. Коли збудливий ефект проходить, настає стан пригноблення, як після вживання алкоголю. Нервовій, істеричній натурі слід виключити зелену каву з раціону.

Кава з молоком, потрапляючи в шлунок, утворює речовину казеїновий танат, здатне привести до порушення травлення.

Зелена кава підвищує кислотність в шлунку. З одного боку, це сприяє переварюванню їжі, з іншою є протипоказанням для хворих гастритом з підвищеною кислотністю і виразком. Такі різні властивості зеленої кави.

Незважаючи на стереотипну думку, що склалася, що регулярне вживання зеленої кави є поганою звичкою, сучасна наука відмічає, що протипоказання до зеленої кави для схуднення мінімальні. Вона не дає побічних дій для серцево-судинної системи, вуглеводного обміну, діяльності печінки і кишечника.

Категорія: Зелена кава | Переглядів: 5590 | Тегі: кави, протипоказання, зеленої, схуднення | Рейтинг: 0.0/0

Популярні статті: