Зелена кава
Меню сайту
Популярні статті
 Вагітність по тижнях
Правда про зелену каву
Шкода зеленої кави
Кава для схуднення
Зелена кава для схуднення: як вона діє
Як приготувати зелену каву
Користь зеленої кави
Як приймати зелену каву
Екстракт зеленої кави
Чим корисна зелена кава
Як пити зелену каву
Склад зеленої кави
Інструкція до зеленої кави для схуднення
Протипоказання до зеленої кави для схуднення
Відгуки лікарів про зелену каву
Протипоказання до зеленої кави
 Як підтягнути груди
Головна » Зелена кава » Сорта зеленої кави: Арабіка, Робуста та іньші
01:23

Сорта зеленої кави: Арабіка, Робуста та іньші

Всяке кавове зерно під червоно-коричневою шкіркою приховує зелене ядро. Зелена кава є очищеними від шкірки плодами кавового дерева, які не піддавали обжарюванню.

Проте в не обсмаженому виді використовуються далеко не усі види і сорти. Як правило, тільки арабіка (чи аравійська кава) і робуста. Вони відрізняються особливим ароматом і смаком, а також вважаються джерелом молодості, бадьорості і краси. Під кожним з видів мається на увазі розгорнута класифікація.

Справжнім знавцям і професіоналам важливо знати місце зростання і його відношення до рівня світового океану, тип клімату і вид грунту, особливості сортування, показники твердості зерна. Адже від цього залежить вартість товару і його споживчі якості.

Перераховані чинники можуть бути покладені в назву сорту зеленої кави. Наприклад, зелена бразильська кава Сантос - це один з 8 сортів, що об'єднаних загальним найменуванням і відносяться до сорту арабіка. Така кава має слабкий запах і міцний смак, не позбавлений м'якості. У свою чергу, сорт Ріо-де-Жанейро - це кава з буро-зеленим відтінком зерен і запахом йоду, оскільки в місцях зростання цей елемент зустрічається в грунтах удосталь.

У свою чергу, гавайські сорти - це у більшості випадків арабіка. Напій має солодкуватий м'який смак, яскравий аромат і характерну кислинку, яка нагадує вино. А серед африканських сортів помітно виділяється Білий із Замбії і Салимба із Зимбабве. Перший відрізняється карамелевим смаком і запахом трав, що ростуть в савані. Другий - сильним ароматом, фруктовими нотами смаку у поєднанні з гіркотою перцю.

Неспеціалістові варто знати, як виглядає зелена кава, при використанні зерен в харчових цілях. В цьому випадку потрібно віддавати перевагу цілісним зернам без слідів діяльності комах, плісняви, плям іншого кольору. Якщо запропоновано купити ламані зерна з відтінком сторонніх запахів, від такої кави краще відмовитися. Приготувати ароматний напій з нього навряд чи вдасться, оскільки умови транспортування і зберігання явно були порушені.

Аравійське каві вважається ароматнішим, ніж робуста, але в останньому значно більше кофеїну, чим в першому. Тому арабіку вибирають гурмани, а робусту - активні люди, яким необхідно отримувати заряд бадьорості перед робочим днем. При цьому в косметичних цілях можна без роздумів використати каву обох різновидів. Хімічний склад приблизно однаковий.


Категорія: Зелена кава | Переглядів: 1099 | Тегі: робуста, зеленої кави, сорта, арабіка | Рейтинг: 0.0/0

Популярні статті: