Зелена кава
Меню сайту
Популярні статті
 Вагітність по тижнях
Правда про зелену каву
Шкода зеленої кави
Кава для схуднення
Зелена кава для схуднення: як вона діє
Як приготувати зелену каву
Користь зеленої кави
Як приймати зелену каву
Екстракт зеленої кави
Чим корисна зелена кава
Як пити зелену каву
Склад зеленої кави
Інструкція до зеленої кави для схуднення
Протипоказання до зеленої кави для схуднення
Відгуки лікарів про зелену каву
Протипоказання до зеленої кави
 Як підтягнути груди
Головна » Зелена кава » Способи приготування кави
22:20

Способи приготування кави

Приготування кави у чашці

Насипати мелену каву в чашку і залити його гарячою водою. Накрити блюдцем або кришкою і почекати 3-4 хвилини.

Цей спосіб приготування використовується при дегустації кави професіоналами кавової індустрії, оскільки дозволяє повною мірою розкрити багатство аромату і основні відтінки смаку кави.

Френч-прес

Френч-прес прогріти гарячою водою. Насипати каву, налити гарячу воду, добре перемішати, накрити кришкою і дати настоятися 4 хвилини. Повільно опустити поршень, відокремивши напій від гущі. Дуже швидкий і зручний метод приготування, напій виходить дуже ароматний і насичений.

По-східному (кава в турці)

Каву засипати в турку, додати цукор за бажанням. Налити холодну воду, ретельно перемішати мелену каву з водою до однорідної консистенції і поставити турку на вогонь або в нагрітий пісок. Коли пінка почне підніматися, турку зняти з вогню і дати пінці опуститися. Потім знову поставити турку на вогонь і дочекатися підняття пінки. Цю процедуру краще повторити три рази. Кава, зварена в турці, відрізняється неповторним яскравим смаком і густою консистенцією з невеликою кількістю часток кавової гущі.

Пуровер

Встановити пуровер на чашку, вставити фільтр, рівномірно змочити його гарячою водою, вилити воду з чашки. Засипати каву і повільно влити гарячу воду спочатку в центр, а потім по стінках за годинниковою стрілкою. Вийде легкий напій з м'яким смаком.

Кемекс

Встановити фільтр в кемекс, рівномірно змочити його гарячою водою, вилити воду з кемекса, не дістаючи фільтр. Засипати каву. Наливаючи гарячу воду спочатку в центр, потім за годинниковою стрілкою від центру, рівномірно намочити усю каву і почекати 30 секунд. Продовжити наливати воду спочатку в центр, потім за годинниковою стрілкою від центру. Налити необхідну кількість води, виходячи з кількості кави, враховуючи пропорцію.

Після того, як напій фільтрувався, вийняти фільтр з кавою і обережно перемішати готову каву, наситивши його киснем. Приготований в кемексе каві має особливо ніжний смак, глибокий аромат і помірну міцність.

Гейзерна кавоварка

Налити в нижню ємність кавоварки холодну воду. Засипати у фільтр мелену каву. Не заповнювати фільтр повністю, інакше кава погано завариться. Закрутити верхню частину кавоварки. Поставити на повільний вогонь. Вода, закипаючи, починає підніматися і проходить крізь фільтр у верхню частину кавоварки. Через декілька хвилин кава готова. Напій виходить такий же яскравий і насичений, як кава еспресо.

Фільтр-кавоварка

Помістити фільтр в ємність для кави, всипати необхідну кількість меленої кави. Залити холодну воду в ємність для води. Включити кнопку протоки. Кавоварка вимикається автоматично, після того, як уся вода проллється через мелену каву. Приготована у такий спосіб кава найлегша і м'якша.

Эспрессо-кавоварка

Молоти каву і помістити в сухий ріжок (холдер). Запресувати каву спеціальним темпером, щоб в ріжку вийшла щільна "кавова пігулка" без отворів і нерівностей. Натиснувши кнопку, пролити з кавоварки трохи води, швидко вставити холдер в кавоварку, і знову включити протоку. Струмінь має бути тонким і щільним. При правильно підібраному помелі за 20-30 секунд протоки в чашці має бути 30 мл кави еспресо.

Аеропрес

Видалити плунжер, відвернути нижню частину аеропресу з отворами, вставити в неї паперовий фільтр і, змочивши водою, завернути на місце. Встановити основну частину аеропресу на відповідний кухоль, засипати необхідну кількість кави. Залити воду (80C), перемішати з кавою спеціальною ложкою. Вставити плунжер, і натискаючи на нього добитися проливання кави в кухоль. Отримуємо щільний, дуже ароматний напій з насиченим смаком.

Автоматична кавомашина

Засипати зерна у бункер для кави, закрити кришкою. Залити воду у бункер для води. Натиснути кнопку вибраного напою. При правильно підібраному помелі за 20-30 секунд протоки в чашці має бути 30 мл кави еспресо.
Категорія: Зелена кава | Переглядів: 5481 | Тегі: приготування кави, способи | Рейтинг: 3.7/3

Популярні статті: