Приготування кави у чашці
Насипати мелену каву в чашку і залити його гарячою водою. Накрити блюдцем або кришкою і почекати 3-4 хвилини.
Цей спосіб приготування використовується при дегустації кави професіоналами кавової індустрії, оскільки дозволяє повною мірою розкрити багатство аромату і основні відтінки смаку кави.
Френч-прес
Френч-прес прогріти гарячою водою. Насипати каву, налити гарячу воду, добре перемішати, накрити кришкою і дати настоятися 4 хвилини. Повільно опустити поршень, відокремивши напій від гущі. Дуже швидкий і зручний метод приготування, напій виходить дуже ароматний і насичений.
По-східному (кава в турці)
Каву засипати в турку, додати цукор за бажанням. Налити холодну воду, ретельно перемішати мелену каву з водою до однорідної консистенції і поставити турку на вогонь або в нагрітий пісок. Коли пінка почне підніматися, турку зняти з вогню і дати пінці опуститися. Потім знову поставити турку на вогонь і дочекатися підняття пінки. Цю процедуру краще повторити три рази. Кава, зварена в турці, відрізняється неповторним яскравим смаком і густою консистенцією з невеликою кількістю часток кавової гущі.
Пуровер
Встановити пуровер на чашку, вставити фільтр, рівномірно змочити його гарячою водою, вилити воду з чашки. Засипати каву і повільно влити гарячу воду спочатку в центр, а потім по стінках за годинниковою стрілкою. Вийде легкий напій з м'яким смаком.
Кемекс
Встановити фільтр в кемекс, рівномірно змочити його гарячою водою, вилити воду з кемекса, не дістаючи фільтр. Засипати каву. Наливаючи гарячу воду спочатку в центр, потім за годинниковою стрілкою від центру, рівномірно намочити усю каву і почекати 30 секунд. Продовжити наливати воду спочатку в центр, потім за годинниковою стрілкою від центру. Налити необхідну кількість води, виходячи з кількості кави, враховуючи пропорцію.
Після того, як напій фільтрувався, вийняти фільтр з кавою і обережно перемішати готову каву, наситивши його киснем. Приготований в кемексе каві має особливо ніжний смак, глибокий аромат і помірну міцність.
Гейзерна кавоварка
Налити в нижню ємність кавоварки холодну воду. Засипати у фільтр мелену каву. Не заповнювати фільтр повністю, інакше кава погано завариться. Закрутити верхню частину кавоварки. Поставити на повільний вогонь. Вода, закипаючи, починає підніматися і проходить крізь фільтр у верхню частину кавоварки. Через декілька хвилин кава готова. Напій виходить такий же яскравий і насичений, як кава еспресо.
Фільтр-кавоварка
Помістити фільтр в ємність для кави, всипати необхідну кількість меленої кави. Залити холодну воду в ємність для води. Включити кнопку протоки. Кавоварка вимикається автоматично, після того, як уся вода проллється через мелену каву. Приготована у такий спосіб кава найлегша і м'якша.
Эспрессо-кавоварка
Молоти каву і помістити в сухий ріжок (холдер). Запресувати каву спеціальним темпером, щоб в ріжку вийшла щільна "кавова пігулка" без отворів і нерівностей. Натиснувши кнопку, пролити з кавоварки трохи води, швидко вставити холдер в кавоварку, і знову включити протоку. Струмінь має бути тонким і щільним. При правильно підібраному помелі за 20-30 секунд протоки в чашці має бути 30 мл кави еспресо.
Аеропрес
Видалити плунжер, відвернути нижню частину аеропресу з отворами, вставити в неї паперовий фільтр і, змочивши водою, завернути на місце. Встановити основну частину аеропресу на відповідний кухоль, засипати необхідну кількість кави. Залити воду (80C), перемішати з кавою спеціальною ложкою. Вставити плунжер, і натискаючи на нього добитися проливання кави в кухоль. Отримуємо щільний, дуже ароматний напій з насиченим смаком.
Автоматична кавомашина
Засипати зерна у бункер для кави, закрити кришкою. Залити воду у бункер для води. Натиснути кнопку вибраного напою. При правильно підібраному помелі за 20-30 секунд протоки в чашці має бути 30 мл кави еспресо.
|