Зелена кава
Меню сайту
Популярні статті
 Вагітність по тижнях
Правда про зелену каву
Шкода зеленої кави
Кава для схуднення
Зелена кава для схуднення: як вона діє
Як приготувати зелену каву
Користь зеленої кави
Як приймати зелену каву
Екстракт зеленої кави
Чим корисна зелена кава
Як пити зелену каву
Склад зеленої кави
Інструкція до зеленої кави для схуднення
Протипоказання до зеленої кави для схуднення
Відгуки лікарів про зелену каву
Протипоказання до зеленої кави
 Як підтягнути груди
Головна » Зелена кава » Види обробки кави
21:36

Види обробки кави

Аромат і смак кави залежить від того, як кава обробляється. Існує декілька поширених видів обробки кави яки ми і розглянемо у цієї статті:

Напівволога обробка (Semi washed): При напівсухій обробці ягоди після збору потрапляють в спеціальні барабани, в яких з них за допомогою потоку води видаляють пульпу. Далі в іншому барабані c допомогою щіток, що обертаються, віддаляються залишки пульпи і пергаментна оболонка(parchment). В результаті кави менш солодкий, але ароматніший, ніж при сухому і напівсухому способі обробки. Цей спосіб зазвичай використовується в місцях з високою вологістю, де натуральний спосіб обробки не може бути зроблений (із-за підвищеного ризику утворення плісняви). Цей метод також використовують у Бразилії.

Суха обробка (Natural): Кава сухої обробки має солодкість і насичений смак.

Сухим способом обробляють велику частину збираної кави їх Йемену і Ефіопії, також сухий спосіб використовують у Бразилії і Індонезії.

Волога обробка (Washed or Wet processing): Такий спосіб обробки є найпоширенішим і має на увазі повне видалення ягідної пульпи. Волога обробка є складнішим процесом і складається з декількох етапів: кава проганяє від однієї станції обробки до іншої за допомогою системи шлюзів. Спочатку ягоди поміщають в спеціальні басейни з водою, де відбувається відділення стигліших і якісніших ягід від зіпсованих, а також від листя і іншого сміття. Далі в спеціальній машині відбувається видалення з ягід шкірки і пульпи.

На наступній стадії відбувається ферментація зерен -отделение клейкої оболонки від дії бактерій. Після цього зерна ретельно промивають в декількох потоках води.

Кава вологої обробки має високу кислотність. Смак кава яскравіша, чиста і фруктова.

Вологим способом обробляють каву у більшості країн Латинської Америки.

Напівсуха обробка (Pulped Natural): При напівсухій обробці ягоди після збору потрапляють в спеціальні барабани, в яких з них за допомогою потоку води видаляють пульпу. Далі зерна з пергаментною оболонкою, що залишилася, висушують на сонці або в сушарних машинах. Кава, оброблена напівсухим способом в порівнянні з кавою сухої обробки має чистіший і м'якший збалансований смак і яскравіший аромат, в той же час зберігаючи солодкість. Цей метод популярний у Бразилії.

Категорія: Зелена кава | Переглядів: 3039 | Тегі: обробка кави, види обробки | Рейтинг: 0.0/0

Популярні статті: