Зелена кава
Меню сайту
Популярні статті
 Вагітність по тижнях
Правда про зелену каву
Шкода зеленої кави
Кава для схуднення
Зелена кава для схуднення: як вона діє
Як приготувати зелену каву
Користь зеленої кави
Як приймати зелену каву
Екстракт зеленої кави
Чим корисна зелена кава
Як пити зелену каву
Склад зеленої кави
Інструкція до зеленої кави для схуднення
Протипоказання до зеленої кави для схуднення
Відгуки лікарів про зелену каву
Протипоказання до зеленої кави
 Як підтягнути груди
Головна » Зелена кава » Зелена кава або чай? Що краще для схуднення
20:40

Зелена кава або чай? Що краще для схуднення

Кава і чай - однаково улюблені напої. Без них неможливий добрий ранок, робоча перерва і приємна бесіда. Проте за бажання схуднути ці напої можуть розглядатися в ролі конкурентів.

Вважається, що зелений чай містить значно менше кофеїну, ніж кава. Тому, нібито, чинить істотно меншу негативну дію на стан серцево-судинної і нервової систем. Проте сучасні дослідження довели, що в зеленій каві, на відміну від чорної, кофеїну зовсім небагато.

Він нейтралізується під впливом хлорогенової кислоти. Тому напій, приготований з необсмажених зерен арабики або робусти, набагато корисніше улюбленого багатьма чаю. Значить, безпечний для людей, які погано засинають і скаржаться на збої пульсу.

Зелений кава або чай? Питання хвилює також тих, хто худне. Як вже було сказано, зелена кава містить велику кількість хлорогенової кислоти. Вона примушує організм повільно витрачати глюкозу, що поступає з їжею, тому в хід йдуть жири. Вони активно розщеплюються, даючи необхідну енергію і бадьорість. Є енергія - немає голоду. Мозок (і саме мозок, а не шлунок!) почуває себе ситим. У свою чергу, чай у багатьох людей лише посилює бажання перекусити що-небудь солодке і смачне.

Особливо якщо пити його натщесерце, після проведеного без їжі вечора.

Чай не так активно бореться з целюлітом, як кавою, що готується із зелених зерен. Вся річ у тому, що в каві знаходиться так багато корисних компонентів(кислот, білків, вітамінів, мінеральних речовин), що ефективно не лише пиття, але і використання зовні. Наприклад, подрібнені в кофемолці зелені зерна можна пропарити і застосовувати як маску для ділянок тіла, які покриті "апельсиновою кіркою". З чаїнками навряд чи таке можливе.

Ще одно доказ універсальності кави - те, що з неї готують олії, екстракти, біологічно активні добавки. Це означає, що використати каві можна в різних видах, тоді як чай - це тільки напій.

Склад чаю і зеленої кави істотно відрізняється. У чаї багато дубильних речовин і антибактеріальних компонентів, тому його благотворний вплив на горло, кишечник і шлунок відмінити неможливо. При цьому в каві дуже багатий жирнокислий склад, який відсутній в чаї. Наприклад, окрім лінолевої кислоти є ліноленова, олеїнова, пальмітинова, арахінова, стеаринова і інші.

Це означає, що поліпшення кольору шкіри і підвищення пружності при щоденному вживанні чаю настає лише за рахунок вимивання токсинів і відбувається повільніше, а у випадку з прихильністю до кави - за рахунок живлення, зволоження і протизапального ефекту.

Якщо вказані аргументи навели на думку "худнути із зеленою кавою", варто пам'ятати, що вживати напій потрібно до сніданку, щодня, без солодощів і цукру. Якщо є проблеми з шлунком, можна додати пару столових ложок молока. Також рекомендується займатися фізичною культурою або якомога більше ходити пішки.
Категорія: Зелена кава | Переглядів: 1201 | Тегі: зелена, схуднення, кава, чай | Рейтинг: 0.0/0

Популярні статті: