Зелена кава
Меню сайту
Популярні статті
 Вагітність по тижнях
Правда про зелену каву
Шкода зеленої кави
Кава для схуднення
Зелена кава для схуднення: як вона діє
Як приготувати зелену каву
Користь зеленої кави
Як приймати зелену каву
Екстракт зеленої кави
Чим корисна зелена кава
Як пити зелену каву
Склад зеленої кави
Інструкція до зеленої кави для схуднення
Протипоказання до зеленої кави для схуднення
Відгуки лікарів про зелену каву
Протипоказання до зеленої кави
 Як підтягнути груди
Головна » Зелена кава » Зелена кава: користь і шкода
00:26

Зелена кава: користь і шкода

Будь-який продукт в певній пропорції приносить людині користь, але її перевищення може негативно відбитися на здоров'ї. Давайте поговоримо про користь і шкоду зеленої кави.

Зелена кава останніми роками стала дуже популярним засобом для схуднення. Окрім цього, фахівці розповідають про його позитивний вплив на функціонування внутрішніх органів. Але чи все так веселково? Можливо, пити зелену каву може бути як користно, так і шкідливо. Отже, плюси і мінуси зеленої кави.

Безумовно, до позитивних моментів відноситься зниження за допомогою зеленої кави апетиту, а як слідство - схуднення. Вона розщеплює жирові клітини, допомагаючи позбавитися від зайвої ваги.

До позитивних властивостей можна віднести і те, що зелена кава з молоком перешкоджає такому захворюванню, як остеопороз (ламкість кісток). До того ж вона прекрасно стимулює роботу головного мозку і при помірному споживанні дає бадьорість і збільшує фізичну активність.

Побічний продукт, вироблюваний із зелених кавових бобів, - ця олія. Вона застосовується в косметології як ефективний засіб у боротьбі із старінням. До того ж олія зеленої кави стимулює зростання волосся, лікує прищі і перешкоджає ламкості нігтів. Її широко використовують при приготуванні антицелюлітних складів. Адже кофеїн - цей визнаний по всьому світу засіб лікування апельсинової кірки.

Зелена кава - відмінний антиоксидант. Прийом напою з не обсмажених зерен всередину також прекрасно бореться із старінням організму.

Зелена кава - прекрасний жовчогінний засіб. Також він сприяє посиленню перистальтики кишечника. Якщо в напій із зеленої кави додати молоко і цукор, вони пом'якшать дію кофеїну як збудливого засобу.

Але зелена кава може приносити як користь, так і шкоду. Наприклад, її не рекомендують вживати людям, що страждають гіпертонією, особливо літнім.

Окрім цього, зелена кава протипоказана при глаукомі очей, оскільки при його вживанні посилюється внутрішньоочний тиск.

Користь і шкода зеленої кави наочно видно на наступному прикладі і по відгуках про зелену каву. Вона підвищує кислотність шлункового соку, сприяючи швидкому переварюванню їжі. Проте ця властивість негативно позначиться на стані людей, що страждають гастритом і виразковою хворобою.

В деяких випадках зелена кава з молоком може викликати порушення травлення. Це пов'язано з тим, що кисле середовище шлунку у поєднанні з напоєм сприяє утворенню казеїнового таната, який не розчиняється шлунковим соком. Але така проблема індивідуальна і виникає не у усіх.

При надмірній емоційній збудливості зелена кава протипоказана. Її збадьорююча дія зберігається достатньо довго, близько 3-4 годин, і нервові люди можуть відчувати сильний дискомфорт. Крім того, збудливий ефект від кави поступово змінюється занепадом і пригніченим настроєм. Цей симптом схожий з дією алкоголю. Такі перепади шкідливі для людей із занадто лабільною психікою.
Категорія: Зелена кава | Переглядів: 1842 | Тегі: зелена, користь, шкода, кава | Рейтинг: 0.0/0

Популярні статті: