Зелена кава
Меню сайту
Популярні статті
 Вагітність по тижнях
Правда про зелену каву
Шкода зеленої кави
Кава для схуднення
Зелена кава для схуднення: як вона діє
Як приготувати зелену каву
Користь зеленої кави
Як приймати зелену каву
Екстракт зеленої кави
Чим корисна зелена кава
Як пити зелену каву
Склад зеленої кави
Інструкція до зеленої кави для схуднення
Протипоказання до зеленої кави для схуднення
Відгуки лікарів про зелену каву
Протипоказання до зеленої кави
 Як підтягнути груди
Головна » Зелена кава » Зелена кава: застереження і небезпеки
17:24

Зелена кава: застереження і небезпеки

Зелена кава, як напій, готується на основі зерні, що не проходив термічну обробку. Завдяки відсутності цього етапу кількість корисних компонентів, які містяться в зернах, залишається максимальною.

А подібні корисні властивості дозволяють її використати для схуднення і поліпшення роботи усього організму. Проте зелена кава все ж має деякі протипоказання, які слід врахувати перед тим, як зважитися на її додавання у свій щоденний раціон.

Так, зелений сорт кави, як і будь-який інший напій цього роду, містить у своїх зернах кофеїн. І це головний чинник, який необхідно враховувати. Адже дія кофеїну на організм цілком може бути негативною за умови наявності в організмі ряду захворювань серцево-судинної системи і шлунку.

Але в теж час варто пам'ятати, що за відсутності яких-небудь проблем із здоров'ям кофеїн також приносить певну користь організму. Особливо, при взаємодії з іншими активними речовинами зеленої кави, такими як хлорогенова кислота. Повертаючись до кофеїну можна сказати, що зелена кава протипоказання має не такі строгі, як напій з чорних обсмажених зерен. Вся річ у тому, що кількість кофеїну, що міститься в чашці зеленої кави, на порядок нижче, ніж у звичайного чорного напою.

І якщо не проводити попереднє обжарювання зерен, змінюючи його смак, то і кількість кофеїну виявиться на колишньому рівні. Так що після консультації з лікарем цілком можливо вживання цього напою в невеликих кількостях.

Також протипоказанням до вживання кави із зелених зерен може стати остеопороз. Адже речовини, які містяться, у свіжих зернах цього ароматного і збадьорюючого напою, мають одну неприємну особливість - сприяють виведенню з організму кальцію, його вимиванню з кісткової тканини. Але і в цьому випадку можна застрахувати себе, запобігши можливому розвитку цього захворювання. Для цього досить буде вживати каву не в чистому вигляді, а з молоком, яке буде свого роду нейтралізатором шкідливої дії.

На сьогодні особливу популярність завоював напій із зелених зерен в якості лояльного методу боротьби із зайвими кілограмами. Але, обговорюючи з дієтологом можливість вживання цього напою, важливо пам'ятати, що зелена кава для схуднення протипоказання має такі ж, як і в інших випадках. Та і людям з цукровим діабетом настійно не рекомендується захоплюватися і вже тим більше зловживати каву з не обсмажених зерен.

Ще один тип небезпеки, яку може представляти зелена кава - це можливе виникнення головних болів і тривожного стану. Пов'язано це, знову-таки, з кофеїном і його вживанням у великій кількості. Розумне відношення до зеленої кави без зайвої захопленості їм допоможе застрахувати людину від виникнення цих украй неприємних симптомів.

Також не варто упускати з уваги той факт, що зелена кава для схуднення може впливати на лікувальні властивості цілого ряду лікарських препаратів, знижуючи або ж посилюючи їх дію. До цього переліку лікарських засобів можна віднести імуностимулятори, препарати для зняття симптомів менопаузи, а також ліки, сприяючі розрідженню крові. Крім того в цей список можна додати медичні препарати, що використовуються в лікуванні шизофренії і депресивних станів, хвороб серця і легенів.

Усе це слід обов'язково враховувати і повідомити дієтологу, якщо було прийнято рішення про використання зеленої кави для боротьби з надмірною вагою.

В цілому ж, якщо організм людини повністю здоровий, то вживання зеленої кави тільки допоможе їй уберегтися від можливих захворювань. Тільки слід пам'ятати, що пити зелену каву треба в міру, не допускаючи перевищення щоденної дози в дві чашки. Та і для приготування напою набагато ефективніше використати свіжі натуральні зерна, перемелюватися які будуть безпосередньо перед заварюванням.
Категорія: Зелена кава | Переглядів: 914 | Тегі: зелена кава, застереження, небезпеки | Рейтинг: 0.0/0

Популярні статті: