Деякі вважають, що зелена кава є якимсь особливим сортом, але все не так, це просто кава, яка не була обсмажена. Головне - як приготувати зелену каву правильно.
День від дня зелена кава стає усе більш популярною, і річ у тому, що вона має безліч дуже корисних якостей. Оскільки ця кава не проходить температурної обробки, то корисні речовини, які в неї є, краще зберігаються. У неї багато амінокислот, вітамінів, антиоксидантів і, окрім цього, є хлорогенова кислота, сприяюча схудненню.
Як заварювати зелену кавуЗа часів СРСР на прилавках магазинів можна було зустріти зерна зеленої кави, проте великою популярністю цей продукт не користувався, і купували його тільки тому, що чорну каву дістати можна було далеко не завжди. А все тому, що в ті часи людям нічого не було відомо про унікальні властивості цих зерен і вони не знали, як приготувати зелену каву. Сьогодні ж, коли всім про них стало відомо, на жаль, зустріти зерна зеленої кави у продажу можна рідко.
Проте завжди можна знайти вихід, і ті, що бажають можуть купити зелену каву через Інтернет, правда, коштують вони там чомусь значно дорожче за обсмажених.
Але мати заповітні зерна мало, треба знати, як приготувати зелену каву, адже гризти їх навряд чи хтось буде. Для приготування напою, передусім, треба ці зерна перемолоти, після чого слід правильно заварювати.
Можна перед тим, як перемолоти, зелену каву обсмажити, а можна перемолоти її необсмажену. Смажити її можна навіть удома на сковорідці. Після цього зерна необхідно перемолоти в кофемолці. Треба відмітити, що перемелювати необсмажені зерна досить важко. Деякі запитують, як варити зелену каву. Варити її краще тим способом, який для вас звичніший.
Для тих, хто не знає, як приготувати зелену каву, треба сказати, що зварити її можна різними способами - в кавовій машині, у френч-пресі, в кавоварці або в простій турці. Щоб зварити зелену каву в турці, в неї насипають дві чайні ложки перемеленої кави і наливають туди ж холодної води. Далі турку ставлять на вогонь, і як тільки кава почне закипати, знімають турку з вогню. Так робиться кілька разів (3-4 рази). Про користь зеленої кави багато написано в інтернеті та на сторінках нашого сайту.
Кава з необсмажених зерен є зеленого кольору, має мутнувату рідину з білим нальотом. Причому запах у неї не звичний кавовий, а трав'янистий терпкий. На перший погляд, це виглядає малоаппетитно, та зате дуже корисно.
|